Een stinkende badkamer, niet fijn!
Heb jij last van een stinkende badkamer? Door deze stank in huis kan jouw hele huis ruiken naar rioollucht. Hier wil je natuurlijk snel van af. Een stank in huis is vaak het eerste teken van problemen met de riolering zelf. Je kan natuurlijk proberen de stank en dus het probleem zelf op te sporen met je neus, maar dit is niet altijd een goed idee. Omdat het niet altijd mogelijk is om problemen met de riolering zelf op te lossen is het misschien een goed idee om er iemand bij te halen die hier meer verstand van heeft.
Stinkende lucht brengt meer problemen met zich mee
Dat het huis stinkt door de riolering is al een ding maar het brengt nog meer dingen met zich mee. De stank kan namelijk ook schadelijk zijn voor jouw gezondheid: je kan bijvoorbeeld hoofdpijn of misselijkheid krijgen van de stank. Ook kunnen de problemen met de riolering zorgen voor vochtproblemen, wat weer kan zorgen voor schimmels en zwammen. Het is daarom ook een goed idee om er op tijd bij te zijn als je iets vies ruikt in jouw huis, neem daarom dan ook op tijd contact op met professionals.
Waar komt de lucht vandaan?
Komt de rioollucht uit de badkamer? Dan kan het iets simpels zijn zoals een verstopte afvoer in de douche of wasbak. Dit is gemakkelijk om zelf op te lossen door bijvoorbeeld vloeibare ontstopper en een plopper te gebruiken. In de ergere gevallen kan het zijn dat er wat mis is met het zogenoemde “stankslot”. Deze komt droog te staan als er al een langere tijd geen water door de leidingen door stroomt. Lukt het na deze oplossingen nog niet om de stank uit jouw huis te krijgen? Dan wordt het toch echt tijd om er een loodgieter bij te halen, zij kunnen vaak ook helpen met stankproblemen.
Nieuwe leidingen, soms duur maar wel nodig
Het vervangen van leidingen kan erg duur zijn. Vaak zijn de leidingen niet makkelijk te bereiken omdat je natuurlijk van alles aan de muur en vloer hebt gedaan. Niet alleen tegels en vloeren kunnen in de weg zitten maar ook meubels zoals een zwart tv meubel zwevend zullen tijdelijk weggehaald moeten worden. Gelukkig is het installeren van nieuwe leidingen vaak ook niet nodig en wordt er juist vaak gekeken hoe de oude leidingen losgekoppeld en vervangen kunnen worden zonder heel de muur of vloer open te halen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de leidingen
Hoewel je de leiding natuurlijk niet zelf hebt aangelegd ben je wel verantwoordelijk voor de leidingen in jouw huis. Pas vanaf de aansluiting op het riool is de gemeente verantwoordelijk voor de leidingen, hierom moet je vaak zelf de problemen met de riolering oplossen. Mochten al de eerder genoemde oplossingen nou echt niet werken? En kan zelfs de loodgieter jou niet verder helpen? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met de gemeente. Je kan bijvoorbeeld bijna altijd een melding maken met betrekking tot de riolering.